preskoči na sadržaj

Osnovna škola Trnjanska Zagreb

O nama


Naši radovi

*Radove možete pogledati klikom miša na zaplavljena slova

 

Sve radove možete vidjeti na našem YouTube kanalu ovdje.

"NEMIRI I MIRELA" (2011.)

    Pogledajte film "Nemiri i Mirela" s kojim smo sudjelovali na smotri LiDraNo 2011., a ovdje možete zaviriti iza kamera :)

 

"ZDRAVE OČI- energetski projekt" (svibanj 2010.)

      U našoj školi se održao projekt Zdrave oči-energetske uštede pod pokroviteljstvom Philipsa i Grada Zagreba. Pripremili smo program dobrodošlice, a posebno smo bili radosni kada smo saznali da nam u goste dolazi gradonačelnik Milan Bandić.

      Sedmi razred kojeg pohađam bio je zadužen za uređenje okoliša škole pa smo sadili, grabljali, čistili, a pritom se dobro zabavljali.             Moja učionica nalazi se na prvome katu i osim jake sunčeve svjetlosti nama ne treba neko specijalno osvijetljenje, no učionica u kojoj smo sjedili dok smo pohađali prva četiri razreda odabrana je za preuređenje te je 10. svibnja osvanula u potpuno novome ruhu.                                     Zidovi su oličeni veselim žutim i narančastim bojama, a stare prevelik viseće svjetiljke zamjenjene su modernim decentnim plosnatim lampama čija se svjetlost prilagođava dobu dana i količini vanjske svjetlosti. Tako će u jesenskim maglovitim jutrima puštati jače svjetlo nego u prohladnim proljećima, a da, pri tome, nitko neće morati okretati prekidač i prilagođavati svijetlo.                                                                                                Kažu i da će se prve zamjene žarulja dogoditi tek za sedam godina. Sedam godina... Pa baš je toliko prošlo od moga prvog ulaska u ovu zgradu... Nemoguće! Do sada smo svako malo mijenjali žarulje. A, ove? Trajat će i kad ja već budem studentica hotelijerstva ili turizma. Nevjerojatno... Daleka budućnost i još puno proćitanih slova ispod lošeg osvijetljenja... Ipak.. U ovome je prostoru toliko toplo i ugodno da sam poželjela vratiti vrijeme unazad , sjesti u klupu za prvašiće i biti nježno i moderno bezbrižna... Ali, šteta! Ni moj život, kao ni tehnika ne može unazad, samo naprijed.                                                                                                                                                                                                                                                               (Biljan, L. 7.r)

Što smo snimili pogledajte ovdje!!!!

 

"KREŠINI ANĐELI" ( 12.02.2010. )

    OŠ Trnjanska uključila se u akciju pomoći prof. Krešimiru Šanteku profesoru vjeronauka koji radi u Vojniću u osnovnoj školi.

Krešimir Šantek podigao je kredit i bio jamac trima osobama, dvije godine živio je kao beskućnik. Zahvaljujući kontakt policajcu Vladimiru Miškulinu, Šanteku je na korištenje darovana kuća u državnome vlasništvu, a mnogi mu žele pomoći doniranjem namještaja, hrane i drugih potrepština. Banke su mu godinama uzimale plaću za isplatu kredita, ne ostavljavši mu trećinu iznosa za život.

Krešimir Šantek, unatoč učiteljskoj plaći, posljednje dvije godine mogao si je priuštiti spavanje u tuđoj šupi. Dvije su mu godine s njegova računa u banci skidali iznose za čak tri kredita, tuđa kredita. Prema ovršnom zakonu trećina plaće ne smije se dirati. To je doznao tek nedavno. Vjeroučitelj je zbog tuđih kredita godinama živio bez kune. Osnovna škola Trnjanska odlučila mu je pomoći. Napunili su cijeli kombi sa stvarima koje su njemu potrebne za početak novog života.

      Akciju je popratila i filmska družina naše škole, a što su zabilježili možete pogledati ovdje!

 

 


Ostalo

♦ Ovdje možete pogledati još neke od radova naših sadašnjih i bivših učenika- članova filmske družine:

      - " Projekt  voda " , Lovro Čulina

      - " Baba Mira ", rad s Novigradskog proljeća; učenica Mirela Mirić


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 11. 2016.

Ukupno: 205309
Ovaj mjesec: 469
Ovaj tjedan: 758
Danas: 5
Anketa
Uz Savu najviše volim...
Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola Trnjanska Zagreb / Trnjanska cesta 99, HR-10000 Zagreb / os-trnjanska-zg.skole.hr / ured@os-trnjanska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju