2019-10-17 14:28:00

JEDAN RAZRED - JEDNA KNJIGA

Poštovani učenici i roditelji,

počeo je Mjesec hrvatske knjige 2019. (15. listopada – 15. studenoga)  i bliži se vrijeme Interlibera (12. - 17. 11.). Kako ne bi bili samo promatrači, već i aktivni sudionici, odlučili smo i ove godine provesti projekt Jedan razred - jedna knjigas obzirom da učenici često kasne s vraćanjem knjiga u školsku knjižnicu, a mi zakasninu, kojom bi mogli kupiti nove knjige, ne naplaćujemo.

Prikupljanje novca nije obavezno. Učenici daju koliko mogu i žele, od 1 kune nadalje, svojoj učiteljici ili razrednici/razredniku, najkasnije do 12. 11. 2019.

Moto projekta je Koliko se novaca sakupi, toliko se knjiga kupi!

Glavni obrazovni cilj ovog projekta je poticanje čitanja i razvoj čitalačkih kompetencija te razvijanje interesa za knjigu i čitanje. Ovim projektom se dijelom provodi i građanski odgoj budući da se učenika potiče na aktivno sudjelovanje i dobrovoljnu podjelu vlastitoga džeparca u korist nabave knjiga za školsku knjižnicu. Time se razvijaju vještine odgovornog upravljanja novcem. Učenici će na satu razrednika sami odabrati knjige koje žele kupiti. Knjige će nakon toga biti obrađene i unesene u knjižnični sustav.

Unaprijed se zahvaljujemo na Vašem sudjelovanju!


Osnovna škola Trnjanska Zagreb