preskoči na sadržaj

Osnovna škola Trnjanska Zagreb

 > Naslovnica
Obavijesti

OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA

Autor: Danica Barbir, 2. 12. 2019. 11:00

 

 


Poštovani roditelji i dragi učenici,

 

obaviještavamo vas da je u OŠ TRNJANSKA u utorak 3. prosinca radni nastavni dan.

Nastava se izvodi prema redovnom rasporedu A tjedna.

Produženi boravak radi prema uobičajenom rasporedu.

 [više]

OBILJEŽILI SMO DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

Autor: Danica Barbir, 22. 11. 2019. 11:34

U ponedjeljak, 18. studenoga 2019. učenici naše škole obilježili  su Dan sjećanja na žrtvu Vukovar. Skupina učenika s vjeroučiteljem zapalila je lampione u Vukovarskoj ulici,a panoi u hodnicima bili su puni radova naših učenika o ovom herojskom gradu i njegovoj važnosti.

 [više]

ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ

Autor: Danica Barbir, 28. 10. 2019. 08:18

Važnost inicijative Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj pod nazivom „Zasadi drvo, ne budi panj“ prepoznali su i učenici i djelatnici naše škole.

U petak, 25. 10. 2019., u dvorištu OŠ Trnjanska svi učenici 2. i 3. razreda te nekolicina učenika 4. i 6. razreda zasadili stablo javora, bora i jabuke.

 [više]

UČENICI 1a I 1.b RAZREDA U POSJETU KNJIŽNICI SAVICA

Autor: Danica Barbir, 14. 10. 2019. 13:28

U četvrtak,  10. 10. 2019. učenici 1.a i 1.b razreda sa svojim učiteljicama posjetili su Knjižnicu Savica.

Na zanimljivoj radionici upoznali su se s knjižnicom i pravilima ponašanja u knjižnici, slušali su priču Mama Mu u knjižnici nakon čega su imali likovnu radionicu.

 [više]

UČENICI PREDMETNE NASTAVE NA TERENSKOJ NASTAVI "ZNANSTVENI PIKNIK"

Autor: Danica Barbir, 30. 9. 2019. 11:56

Učenici 5. – 8. razreda bili su 27. 9. 2019. na terenskoj nastavi „Znanstveni piknik“ u perivoju dvorca Stubički Golubovec u Donjoj Stubici.

U prekrasnom okruženju dvorca, na otvorenom prostoru, na više od sto izlagačkih/edukatorskih pozicija održavao se znanstveno popularni program - interaktivne radionice, izložbe, predavanja, prezentacije i sl.
Manifestaciju su organizirali Udruga Profesor Baltazar, Krapinsko-zagorska županija, Grad Donja Stubica, Institut Ruđer Bošković i CARNET.

Manifestacija tradicionalno uživa visoko pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Grada Zagreba.

 [više]

UČENICI 1. - 4. RAZREDA OBILJEŽILI DANE KRUHA I DANE ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U SKLOPU TERENSKE NASTAVE

Autor: Danica Barbir, 4. 11. 2019. 13:23

Učenici 1. – 4. razreda Dane kruha i Dane zahvalnosti za plodove zemlje obilježili su u sklopu terenske nastave na imanju Contessa nedaleko Jastrebarskog gdje su se upoznali s biljkama i životinjama tog kraja, slušali bajkovite legende o dvorcu, bivšim vlasnicima i povijesti samoga kraja, presvlačili u kontese i vitezove, izrađivali tačkrle (tijesto punjeno pekmezom) i beskonačno uživali.

 [više]

RUSKI JEZIK - IZVANŠKOLSKA AKTIVNOST

Autor: Danica Barbir, 12. 9. 2019. 11:37

 

U sklopu suradnje s Udrugom za ruski jezik i kulturu, u OŠ Trnjanska i ove školske godine održavat će se besplatna nastava ruskog jezika i kulture kao izvanškolska aktivnost.

Nastava je namijenjena učenicima od 4. do 8. razreda, a održavat će se jednom tjedno, svake srijede od 17:30 do 19 sati (od 18. 9. 2019.). 

Zainteresirani učenici neka se do ponedjeljka jave svojim razrednicima.

Udruga ima za osnovni cilj njegovanje, promicanje i popularizaciju ruskog jezika i kulture u Republici Hrvatskoj, a kao sekundarni cilj promicanje hrvatskog jezika i kulture na ruskom jeziku. Izvodi (uz pismenu preporuku Ministarstva znanosti, obrazovanja te Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport) besplatnu nastavu ruskog jezika i kulture (kao izvannastavnu aktivnosti) u zagrebačkim osnovnim i srednjim školama. 

 [više]

SVEČANOST POVODOM ZAVRŠETKA RADOVA NA ŠKOLSKOJ ZGRADI

Autor: Danica Barbir, 11. 9. 2019. 14:43

S prvim danom nastavne godine, OŠ Trnjanska proslavila je, uz prigodni glazbeno-plesni program, završetak radova na školskoj zgradi i time zaokružila obilježavanje 120-e obljetnice. 

Svečanosti su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, zamjenica pročelnika Katarina Milković, predsjednik Gradske četvrti Trnje Mato Bartoluci te donatori - susjedi i bivši učenici naše škole.

Ravnateljica Nada Šimić podijelila je zahvalnice i zahvalila se Gradu Zagrebu kao osnivaču te Gradskom uredu za obrazovanje bez čije podrške, pomoći i ulaganju naša škola ne bi izgledala kako izgleda danas.

Također se zahvalila susjedima i bivšim učenicima koji su donirali sredstva za obnovu i uređenje parketa u školskoj dvorani, kao i Gradskoj četvrti Trnje, MO Staro Trnje i Vijeću roditelja na suradnji i pomoći u unaprjeđenju rada škole. 

Nakon svečanog programa, druženje se nastavilo u kabinetu domaćinstva uz prigodni domjenak.

 [više]

POČETAK NOVE NASTAVNE GODINE 2019./2020.

Autor: Danica Barbir, 29. 8. 2019. 15:50

 

Bliži se kraj ljetnog odmora i učenici se ponovno vraćaju u školske klupe 9. rujna 2019. godine.

Za učenike 2. - 8. razreda

Prvi dan traje od 8.00 do 10.30 sati. Molimo učenike da ponesu svoje školske torbe kako bi mogli preuzeti udžbenike.

Za učenike 1. razreda

Učenici sa svojim roditeljima dolaze ispred škole u 10.00 sati. Taj dan ne nose svoje školske torbe.
 

Svim učenicima i njihovim roditeljima želimo sretnu i uspješnu 2019./2020. nastavnu godinu!

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 11. 2016.

Ukupno: 97937
Ovaj mjesec: 1024
Ovaj tjedan: 887
Danas: 92
Anketa
Uz Savu najviše volim...
Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
CMS za škole logo
Osnovna škola Trnjanska Zagreb / Trnjanska cesta 99, HR-10000 Zagreb / os-trnjanska-zg.skole.hr / ured@os-trnjanska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju