preskoči na sadržaj

Osnovna škola Trnjanska Zagreb

 > Naslovnica
Obavijesti

ZADNJI DAN NASTAVE

Autor: Danica Barbir, 19. 6. 2019. 10:23

Zadnji dan nastave 14. 6. obilježili smo promocijom sporta veslanje na Savi u suradnji i pod mentorstvom Veslačkog kluba Croatia. Time smo ujedno završili obilježavanje 120-e godišnjice naše škole.

Uz sportske aktivnosti, pjesmu i ćevape proslavili smo zadnji nastavni dan.

 [više]

SVEČANA AKADEMIJA OŠ TRNJANSKA U KD VATROSLAV LISINSKI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danica Barbir, 10. 6. 2019. 10:31

U četvrtak 30. svibnja 2019. OŠ Trnjanska proslavila je svoj 120-i rođendan svečanom akademijom u KD Vatroslav Lisinski.

Učenici i njihovi učitelji/ice pripremili su bogat svečani program:

 • film o školi i spot škole koje su marljivo snimali tijekom cijele nastavne godine,
 • glazbene izvedbe na harfi i klaviru učenica 6. razreda naše škole,
 • igrokaz i recitaciju kojom su našu školu predstavljali na županijskom Lidranu 2019.,
 • plesne točke učenika 1. – 4. razreda,
 • izvedba njemačke grupe,
 • plesne točke Step by step kluba,
 • KUD Željezničar čiji su članovi i naše učenice,
 • a, za kraj nas je gospodin Drago Diklić, bivši učenik OŠ Trnjanske, uveselio svojim izvedbama i pričama o školskim danima.

Hvala svim našim učenicima, učiteljima/cama, roditeljima i dragim gostima koji su svojom prisutnošću uveličali ovaj svečani trenutak.

(U nastavku prelistajte fotografije klikom na play. Pojedinačne fotografije možete vidjeti klikom na više.)

Book titled '120 GODINAOSNOVNE ŠKOLE TRNJANSKA'Read this book made on StoryJumper

 

 [više]

UPISI U 1. RAZRED

Autor: Antonela Galista, 6. 6. 2019. 10:44

Osnovna škola Trnjanska

Zagreb, Trnjanska cesta 99

U Zagrebu, 5. lipnja 2019.

 

 

                                                 OBAVIJEST                                                                     o upisu djece u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2019./2020.

Upis djece u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2019./2020. obavljat će se 13., 14. i 15. lipnja 2019.

- četvrtak, 13. lipnja 2019.

17.00 – 19.00

- petak,   14. lipnja 2019.

17.00 – 19.00

- subota, 15. lipnja 2019.

10.00 – 12.00

                                                             

                                                              

 [više]

DAN TRNJA

Autor: Antonela Galista, 6. 6. 2019. 10:04

Dragi učenici i roditelji,

pozivamo Vas na tradicionalni  Dan Trnja na fontanama koji će se održati u subotu 8. lipnja 2019. od 17 do 23 sata. Ove godine našu će školu predstavljati učenici 2.a i 4.a razreda koji će nastupiti u 17.30 sati na velikoj pozornici sa 2 plesne točke. Također, škola će imati i svoj štand na kojem ćemo predstaviti predmete koje su učenici izrađivali na izvannastavnoj aktivnosti domaćinstvu.

Čestitamo Matei Zvonković, Marinu Šegi i Niki Hrastar čiji su radovi uvršteni u tri najbolja likovna rada u sklopu natječaja ''Moje Trnje, preko Trnja do zvijezda''. U kategoriji tri najbolja literarna rada uvršteni su radovi učenika Andrije Biloglava, Eve Glavinić i Azera Bešića. U 19.30 sati održat će se svečano uručenje pohvalnica i dodjela nagrada pobjednicima likovnog i literarnog natječaja koje molimo da dođu u pratnji roditelja.

 [više]

TERENSKA NASTAVA UČENIKA 7. I 8. RAZREDA

Autor: Danica Barbir, 5. 6. 2019. 09:18

Od 1. do 4. lipnja učenici 7. i 8. razreda bili su na terenskoj nastavi u pratnji učitelja Krešimira Matoševića, Branislava Mihajlovskog i Ivana Vukoje. Bili su smješteni u hotelu Vespera u Malom Lošinju.

Učenici su obišli Krk, Cres (Oporavilište za bjeloglave supove Beli), Susak, Veli Lošinj (Institut za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet, Miomirisni otočki vrt - rasadnik otočnog ljekovitog bilja u Malom Lošinju…), igrali razne sportske aktivnosti, družili se i uživali.

 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Danica Barbir, 17. 5. 2019. 10:58

Dana 30. svibnja u 17:30 počinje Svečana akademija u maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski povodom obilježavanja 120-e obljetnice OŠ Trnjanska.

30. svibnja od 13 do 15 sati – generalna proba u KD Vatroslav Lisinski (Tijekom probe učenicima će se osigurati krafna i sok). Taj dan je produženi boravak do 15:10. Učenici se moraju vratiti u Lisinski  u 16:45 obučeni i sređeni prema dogovoru. Učiteljice će ih dočekati ispred sporednog ulaza u dvoranu (ulaz s druge strane Lisinskog).

31. svibnja – nenastavni dan povodom obilježavanja Dana škole. Redovna nastava počinje u ponedjeljak, 3. lipnja (A tjedan).

 [više]

MEĐUNARODNI LIKOVNI NATJEČAJ "ŽIVOT UZ RIJEKU SAVU" - IZLOŽBA I SVEČANA DODJELA NAGRADA I PRIZNANJA

Autor: Danica Barbir, 20. 5. 2019. 12:03

Na likovni natječaj na temu: “Život uz rijeku Savu“ koji je naša škola pokrenula s ciljem poticanja kritičkog i stvaralačkog izražavanja djece, učenika od I. do IV. razreda osnovnih škola, te podizanja svijesti o važnosti rijeke Save, a koji je ove godine „prešao“ granice Republike Hrvatske i postao međunarodni, pristigla su 252 rada iz 33 škole, iz Republike Slovenije, Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Stručno povjerenstvo odabralo je tri najuspješnija rada, deset pohvaljenih radova te 28 radova za izložbu u Muzeju grada Zagreba.

Svečana dodjela nagrada i priznanja održala se u Muzeju grada Zagreba 9. svibnja, a izložba radova bit će postavljena do 2. lipnja.

Uz prigodni program, nastupe učenika 1., 4.a i 4.b razreda, pozdravne govore ravnatelja Muzeja grada Zagreba gospodina Vinka Ivića i ravnateljice naše škole gospođe Nade Šimić, nagrade, pohvalnice i zahvalnice dodjeljivala je viša stručna savjetnica pročelnika za kulturu gospođa Vera Šimić Jajčinović.

Još jednom čestitamo svim učenicima nagrađenih, pohvaljenih i izloženih radova te zahvaljujemo svima na sudjelovanju!

 

 [više]

UČENICI 4.A RAZREDA NA PREZENTACIJI SPORTA VESLANJE U VESLAČKOM KLUBU "CROATIA"

Autor: Danica Barbir, 21. 5. 2019. 09:40

Učenici 4.a razreda bili su na prezentaciji sporta veslanje u Veslačkom klubu Croatia koji se nalazi u neposrednoj blizini škole. Kako velik broj dosadašnjih učenika naše škole ostvaruje zapažene rezultate u veslanju, nadamo se da ćemo na ovaj način potaknuti učenike na bavljenje spotrom i veselimo se budućim uspješnim veslačima. 

 

 [više]

MAKETA ŠKOLE - POKLON 5. RAZREDA ŠKOLI ZA NJEN 120-I ROĐENDAN

Autor: Danica Barbir, 16. 5. 2019. 10:17

Učenici 5.r. su u okviru razrednog projekta ..Recikliranje'' iz starog papira (starih testova i radnih listića) ,,ispleli'' školu. Pomoću malo ljepila i drvenih štapića, papir su savijali u rolice kojima su ispleli sve dijelove naše škole. Spojili su dijelove tankom žicom, obojili zidove i krov, zaljepili prozore... Nakon puno sati rada i uloženog truda, petaši su bili prezadovoljni svojim uratkom koji poklanjaju školi za njen 120. ti rođendan.

(tekst i fotografije: Stanislava Vencl, prof.)

 [više]

ZAVRŠEN PROJEKT ''BENJAMIN'' U 5. RAZREDU

Autor: Antonela Galista, 8. 5. 2019. 13:37

U srijedu, 8.svibnja imali smo posljednje radionice u 5.razredu u sklopu projekta ''Benjamin''. Tijekom čitavog ciklusa razvijali smo komunikacijske vještine za bolju i potpuniju komunikaciju „licem u lice“; ali i kako se oduprijeti vršnjačkom pritisku  te kako reći „ne“. Na posljednjoj radionici usvajali smo dodatne vještine samoprocjene i pozitivnog vrednovanja sebe i drugih.

Hvala Đurđici Petran, puno smo naučili i pritom smo se dobro zabavili :)

Razrednica Stanislava, 5.a razred i psihologinja Antonela

 [više]

NAŠI TREĆAŠI I PROJEKT "GORNJOGRADSKE PRIČE"

Autor: Danica Barbir, 6. 5. 2019. 12:29

Gornjogradske priče su edukativni, interaktivni, kostimirani obilazak zagrebačkog Gornjeg grada namijenjen učenicima trećih razreda osnovne škole pa su tako i naši trećaši 2. svibnja sa svojim učiteljicama prolazili kroz ulice Griča i njegovu povijest. Umjesto konvencionalnih turističkih vodiča, vode ih glumci koji kroz kazališnu igru i uz kostimske transformacije predstavljaju važnije povijesne i fikcionalne likove vezane uz zagrebačku prošlost i gornjogradske znamenitosti.

Nakon Gornjogradskih priča, učenici su u pratnji učiteljica posjetili i Prirodoslovni muzej.

 [više]

REZULTATI MEĐUNARODNOG LIKOVNOG NATJEČAJA "ŽIVOT UZ RIJEKU SAVU", 2019.

Autor: Danica Barbir, 2. 5. 2019. 12:35

Na Međunarodnom likovni natječaj na temu: “Život uz rijeku Savu“ koji je naša škola pokrenula s ciljem poticanja kritičkog i stvaralačkog izražavanja djece, učenika od I. do IV. razreda osnovnih škola, te podizanja svijesti o važnosti rijeke Save, pristiglo je 250 radova iz 33 škole, iz Republike Slovenije, Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Pristiglo je puno izvrsnih radova i stručno povjerenstvo nije imalo nimalo lak posao. Ipak, najbolje je trebalo odabrati te u nastavku možete pročitati rezultate.

 

 

Stručno povjerenstvo u sastavu:

 • prof. art. Marijan Jakubin, metodičar likovne kulture
 • izv. prof. art. Luka Petrač
 • Biljana Petljak Zekić, mag. prim. educ. viša savjetnica
 • Jerica Gracin, prof. likovne kulture
 • Ivančica Tajsl Dragičević, mag. prim. obr., učiteljica savjetnica

odabralo je tri najuspješnija rada i deset pohvaljenih radova.

Budući da su tri najuspješnija rada, po procjeni povjerenstva, jednako dobri, odlučili su da sva tri prva mjesta budu ravnopravna i dobiju glavne nagrade. Svi nagrađeni i pohvaljeni bit će pozvani na svečanu priredbu kada ćemo im i uručiti njihove nagrade.

Svečana dodjela priznanja najuspješnijim i pohvaljenim radovima održat će se u Muzeju grada Zagreba 9. svibnja 2019. u 18:00.

Najboljim su proglašena tri rada sljedećih učenika:

 1. RUĐER ŽIVKOVIĆ, 1. razred, mentor: SAŠA BANIĆ, OŠ LOTRŠČAK, ZAGREB, REPUBLIKA HRVATSKA
 2. ZOYA SHITOV, 1. razred, mentorica: ANDREJA JURIČEV, OŠ MIROSLAVA KRLEŽE, ZAGREB, REPUBLIKA HRVATSKA
 3. PAN LAJOVIC, 3. razreda, mentorica: MATEJA JAKOŠ VASLE, OŠ RODICA, DOMŽALE, REPUBLIKA SLOVENIJA

Pohvaljeni radovi su:

 1. MIA STAKIĆ, 1. razred, mentorica: BORKA PRUGOVEČKI, OŠ ZAPRUĐE, ZAGREB, REPUBLIKA HRVATSKA
 2. TIBOR ŠARČEVIĆ, 1. razred, mentorica: ANA IVANOVIĆ, OŠ dr. ANTE STARČEVIĆA, ZAGREB, REPUBLIKA HRVATSKA
 3. ANASTASIJA RADOVANOV, 2. razred, mentorica: DANIJELA GVOZDERAC, OŠ „DANILO BORKOVIĆ“, GRADIŠKA, BOSNA I HERCEGOVINA
 4. LARA GAJIĆ, 2. razred, mentorica: DANIJELA GVOZDERAC, OŠ „DANILO BORKOVIĆ“, GRADIŠKA, BOSNA I HERCEGOVINA
 5. FRAN ROTH, 2. razred, mentorica: MIRJANA DODIG, OŠ ZAPRUĐE, ZAGREB, REPUBLIKA HRVATSKA
 6. JAN ŠTULA, 2. razred, mentorica: OLJA NEDIĆ, OŠ RAPSKA, ZAGREB, REPUBLIKA HRVATSKA
 7. TARA TOPČAGIĆ, 3. razred, mentorica: TANJA RESMAN, OŠ LUKA-SESVETE, ZAGREB, REPUBLIKA HRVATSKA
 8. DRAGUTIN ŠPOREC, 3. razred, mentorica: TANJA RESMAN, OŠ LUKA-SESVETE, ZAGREB, REPUBLIKA HRVATSKA
 9. ALEN CEROVAC, 4. razred, mentorica: STANISLAVA BAKIĆ, OŠ IVE ANDRIĆA, ZAGREB, REPUBLIKA HRVATSKA
 10. IVANA SUNTEŠIĆ, 4. razred, mentorica: ŽELJKA ZAGORAC, OŠ BOROVJE, ZAGREB, REPUBLIKA HRVATSKA

Hvala svima na sudjelovanju i trudu, nadamo se da se vidimo i sljedeće godine!

 [više]

Sretan Uskrs!

Autor: Danica Barbir, 18. 4. 2019. 09:36

Sretan Uskrs žele Vam učenici i zaposlenici OŠ Trnjanska!

Proljetni odmor učenika počinje 18. travnja 2019. godine, a završava 26. travnja 2019. godine. Nastava počinje 29. travnja :)

 [više]

UČENIK 7.R., GABRIEL ČAJSA, SUDJELOVAO NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ KEMIJE

Autor: Danica Barbir, 17. 4. 2019. 12:08


Učenik 7.r., Gabriel Čajsa, sudjelovao je na Državnom natjecanju iz kemije od 14. do 17.travnja u Splitu uz pratnju mentorice, prof. kemije i biologije, Stanislave Vencl.
Gabriel se vrijedno pripremao i na natjecanju zauzeo 10.mjesto.Ponosni smo na njegov uspjeh! 

 [više]

UČENICI 5. I 6. RAZREDA NA TERENSKOJ NASTAVI U ZOOLOŠKOM VRTU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danica Barbir, 12. 4. 2019. 10:03

 Učenici 5. r. i 6. r. su 10. travnja sudjelovali na terenskoj nastavi u Zoološkom vrtu u pratnji svojih razrednica Katarine Marune, Stanislave Vencl  i pedagoginje Jasne Nurudinović.

Učenici 5.r. sudjelovali su u predavanju i radionici ,,Poseban kao životinja''. Na radionici su se upoznali s načinom života, građom tijela, s prehranom, disanjem, razmnožavanjem, kretanjem i zanimljivostima mnogih životinja. Najviše su se oduševili kraljevskom kobrom koju su mogli i dotaknuti. Proučavali su zub slona i lubanje raznih životinja ( patuljastog jelena, kojota, čimpanze) i rogove antilope.

Učenici 6. r. su za to vrijeme sudjelovali na predavanju iradionici ,,Dome, slatki dome'', gdje su se upoznali s mnogim vrstama otrovnih i neotrovnih zmija Hrvatske, a i drugih zemalja.

Slobodno vrijeme iskoristili smo za šetnju Zoo vrtom, uživali smo u razgledavanju mnogih životinja. Ručak u restoranu ,,Kod morskog lava'' bio je ukusan, a počastili smo se i sladoledom.

Za pogledati sve fotografije kliknite na "više".
(tekst i fotografije: Stanislava Vencl, prof.)

 [više]

21. OŽUJKA - SVJETSKI DAN OSOBA SA SINDROMOM DOWN

Autor: Danica Barbir, 22. 3. 2019. 11:45

Osim što je prvi dan proljeća, 21. ožujka je i Svjetski dan osoba sa sindromom Down. Podršku osobama s Downovim sindromom obilježili su i učenici nižih razreda naše škole. Taj dan naziva se i Dan šarenih čarapa pa su svi u školu došli u šarenim čarapa.

Učenici 4.a razreda obilježili su taj dan i radionicom U tuđim cipelama, s različitim čarapama.

 [više]

NAGRADNA IGRA POVODOM OBILJEŽAVANJA MJESECA HRVATSKOG JEZIKA

Autor: Danica Barbir, 22. 3. 2019. 11:16

Završila je nagradna igra koju je organizirala knjižničarka povodom obilježavanja Mjeseca hrvatskog jezika (22. veljače - 17. ožujka). Pošto je najviše ispunjenih listića bilo od učenika 3. razreda, u njihovu učionicu smo pozvali sve koji su sudjelovali i izvlačili sretne dobitnike slatkih nagrada.

Sretni dobitnici su:

 1. Isak Hasanović, 3. razred
 2. Anja Gardijan, 3. razred
 3. Jana Osmak, 4. razred

     Čestitke sretnim dobitnicima i hvala svima koji su sudjelovali!

 [više]

UČENICI 7. RAZREDA ORGANIZIRALI FILMSKU VEČER

Autor: Danica Barbir, 18. 3. 2019. 11:38

U četvrtak 14. ožujka u 18 sati nas nekoliko učenika 7. razreda organizirali smo filmsku večer u učionici za Domaćinstvo.

Pozvani su bili učenici 5. – 8. razreda. Gledali smo film Johny English. Oni koji su došli, dobili su ulaznice za ulaz,a svatko je donio svoje kokice, sok, grickalice, čokoladu…. Kad je film završio, zajedničkim smo snagama sve pospremili i počistili. Bilo je to lijepo druženje i ugodno provedeno popodne u školi.

(napisala Petra Džakula, učenica 7. razreda)

 [više]

ČESTITAMO UČENICAMA NAŠE ŠKOLE ČIJI SU RADOVI SELEKTIRANI NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU I IZLOŽBI LIK 2019. „UGROŽENE ŽIVOTINJSKE VRSTE MOGA KRAJA”

Autor: Antonela Galista, 15. 3. 2019. 11:03

U četvrtak, 14. ožujka 2019. u OŠ Matije Gupca, Davorina Bazjanca 2 otvorena je izložba natjecanja iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna učenika osnovnih i srednjih škola grada Zagreba. Radovi učenica 5.a razreda Maše Klasić i Aline Jandrić te učenica 8.a razreda Eme Švrljuge i Nike Šarić, pod mentorstvom profesora Jerice Gracina, odabrani su za županijsku razinu i izložbu LIK 2019. Čestitamo :)

 [više]

UČENICI 4.A I 4.B RAZREDA OBILJEŽILI TJEDAN MOZGA POSJETOM HRVATSKOM INSTITUTU ZA ISTRAŽIVANJE MOZGA

Autor: Danica Barbir, 14. 3. 2019. 11:10

Hrvatsko društvo za neuroznanost, Hrvatski institut za istraživanje mozga i Znanstveni centar izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 12. do 18. ožujka 2018. godine, osamnaesti puta u Hrvatskoj organiziraju Tjedan mozga, kampanju u svijetu poznatu kao Brain Awareness Week.

Tako su učenici 4.a i 4.b razreda 13. ožujka posjetili Hrvatski institut za istraživanje mozga.

 [više]

DAN ŽENA U OŠ TRNJANSKA

Autor: Danica Barbir, 13. 3. 2019. 09:42

Međunarodni dan žena (skraćeno Dan žena) obilježava se 8. ožujka svake godine. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Prvi Dan žena je obilježen 8. ožujka 1909. u SAD-u .

Povodom toga, u našoj školi uredili smo pano u čast velikim hrvatskim ženama. Trebate samo učitati QR Code u vaš mobitel i saznati tko su one bile. Informacije o velikim hrvatskim ženama napisali su iizradili QR Codove su učenici 5. razreda, zajedno s knjižničarkom Danicom i psihologinjom Antonelom.

Također, psihologinja i knjižničarka održale su s učenicama 6. i 7. razreda radionice Dozvola za nesavršenost - radionice usmjerene osnaživanju djevojaka u višim razredima osnovne škole, jačanju emocionalnog zdravlja, razvoju pozitivne slike o sebi te izgradnji kritičkog stava prema utjecaju medija (razvoj medijske pismenosti) . Tijekom radionice djevojke dobivaju „dozvolu“ za vlastitu definiciju lijepog koja ih podsjeća kako savršenstvo iz medija ne postoji. Umjesto uzaludnog pokušaja dostizanja nerealnih ideala savršenih tijela prisutnih u medijima, projekt pomiče fokus na ljude, interese i vrline koji nas ispunjavaju.

 [više]

8. ožujka 2019. - NENASTAVNI DAN

Autor: Danica Barbir, 1. 3. 2019. 15:34

Osnovna škola Trnjanska i ove godine domaćin je Županijskog natjecanja iz povijesti za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola u Gradu Zagrebu.

Županijsko natjecanje iz povijesti održat će se 8. ožujka 2019. u OŠ Trnjanska.

Prema Godišnjem planu i programu rada škole taj dan je nenastavi dan.

 [više]

UČENICI RAZREDNE NASTAVE SUDJELOVALI SU U PROGRAMU "SEDMI KONTINENT" U MSU

Autor: Danica Barbir, 14. 3. 2019. 11:52

Učenici razredne nastave bili su 12. i 13. ožujka u Muzeju suvremene umjetnosti gdje susudjelovali u programu filmske edukacije Sedmi kontinent u organizaciji Udruge Djeca susreću umjetnost. Program je osmišljen kako bi razvijao filmsku pismenost djece na temama važnim za njihovo odrastanje.

Učenici su gledali filmove prikladne svome uzrastu, nakon čega su imali radionice analize filma.

1. i 2. razred – Buntovni stihovi

3. i 4. razred – Djeca raja

 [više]

USPJEH NAŠE UČENICE 6. RAZREDA GITE HAINSKI

Autor: Danica Barbir, 26. 2. 2019. 09:50

Učenica 6. razreda naše škole, Gita Hainski, koja je članica Kluba za skokove u vodu „Nemo“, na Zimskom prvenstvu Zagreba za kadete i juniore 2019., koje se održavalo od 8. – 10. veljače, osvojila je zlatnu medalju u sinkru 3m u paru s Matildom Šrbec, a individualno je na jednometarskoj dasci zauzela 2. mjesto.

Također je na Zimskom kadetskom i juniorskom prvenstvu Hrvatske 2019., koje se održavalo od 15. – 17. veljače u Zadru, u paru s Matildom Šrbec postala prvakinja Hrvatske u sinkro skokovima s daske 3m, a individualno je dva puta bila 5. (1m i 3m).

 [više]

NAŠE UČENICE NA ŽUPANIJSKOJ SMOTRI LIDRANO 2019.

Autor: Danica Barbir, 26. 2. 2019. 09:26

Ovogodišnja županijska smotra LiDraNo 2019., održana je u Gradsko satiričkom kazalištu „Kerempuh“ i  Kazalištu „Vidra“.

Našu školu, pod mentorstvom profesorice Vesne Dobrinić, predstavljala je učenica Nina Hrubi (8. r.) s pojedinačnim scenskim nastupom te učenice Lea Sučić (8. r.), Matea Zvonković (6. r.), Franciska Zvonković (6. r.) i Tonka Ferdebar (6. r.) sa skupnim scenskim nastupom.

Čestitamo prof. Vesni i našim učenicama!

 

 [više]

NAGRADNA IGRA POVODOM MJESECA HRVATSKOG JEZIKA (22. veljače - 17. ožujka)

Autor: Danica Barbir, 25. 2. 2019. 11:18

Povodom Mjeseca hrvatskoga jezika, svakog tjedan dođi u školsku knjižnicu i u Rječniku hrvatskoga jezika pronađi značenje riječi tjedna. Prepiši ga na listić zajedno sa svojim imenom i prezimenom te ubaci u nagradnu kutijicu.

Značenje riječi tjedna mora biti točno prepisano.

Najsretniji dobitnik ili dobitnica bit će nagrađen/-a slatkom nagradom.

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje 2013. godine pokrenuo je posebnu manifestaciju Mjesec hrvatskoga jezika.

Međunarodni dan materinskoga jezika obilježava se 21. veljače i uzet je kao početak Mjeseca hrvatskoga jezika.

Dana 17. ožujka 1967. godine objavljena je Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika i taj dan je uzet kao završetak Mjeseca hrvatskoga jezika.

Hrvatski je sabor 1997. godine utemeljio Dane hrvatskoga jezika koji traju od 11. do 17. ožujka. Tako Mjesec hrvatskoga jezika logično zaokružuje priču o materinskom hrvatskom jeziku – jeziku naše pismenosti, kulture i identiteta.

Ovom manifestacijom želimo istaknuti važnost očuvanja materinskoga jezika, svih njegovih narječja i dijalekata te upoznati javnost s bogatom hrvatskom jezičnom baštinom i sjajnom jezičnom poviješću. 

 

 [više]

UČENICI 6. RAZREDA NA DANIMA OTVORENIH VRATA U NSK

Autor: Danica Barbir, 19. 2. 2019. 10:02

Dan Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu obilježava se 22. veljače, na datum kada je 1483. godine otisnuta prva hrvatska tiskana knjiga Misal po zakonu rimskoga dvora.

Povodom toga, NSK organizira Dane otvorenih vrata pa su tako naši šestaši 19. veljače 2019. u pratnji profesorice Vesne Dobrinić bili u obilasku Knjižnice koji uključuje posjet čitaonicama, zbirkama građe posebne vrste među kojima su Zbirka rukopisa i starih knjiga, Grafička zbirka, Zbirka muzikalija i audiometerijala te Kartografska zbirka, kao i posjet zatvorenome spremištu, tiskari i knjigovežnici Knjižnice.

 [više]

UČENICI 4.A I 4.B RAZREDA U POSJETU NAJVEĆOJ TVORNICI MLIJEKA U HRVATSKOJ "DUKAT"

Autor: Danica Barbir, 28. 3. 2019. 11:23

Dukat svakog pretposljednjeg četvrtka u mjesecu otvara svoja vrata učenicima trećih i četvrtih razreda osnovnih škola diljem Hrvatske u sklopu edukativno-zabavnog programa˝Dani otvorenih vrata Dukata˝.

Učenici 4.a i 4.b razreda posjetili su 21. veljače 2019. najveću mljekaru u Hrvatskoj i na taj način i iz prve ruke učiti o putu mlijeka "od polja do stola" te o važnosti svakodnevne konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda za pravilan rast i razvoj djece.

 [više]

UČENICI RAZREDNE NASTAVE U GRADU MLADIH

Autor: Danica Barbir, 19. 2. 2019. 08:42

U ponedjeljak 18.2. učenici razredne nastave bili su na maskenbalu (terenska nastava) u Gradu mladih. Uz pjesmu, ples i krafne, učenici su se lijepo zabavili i puno toga saznali o fašničkim običajima. 

 

 [više]

MEĐUNARODNI DAN DARIVANJA KNJIGA - 14. 2. 2019.

Autor: Danica Barbir, 18. 2. 2019. 09:55

 

U okviru Nacionalne kampanje "Čitaj mi!", pod sloganom "Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!", OŠ Trnjanska se i ove godine  pridružuje obilježavanju Međunarodnog dana darivanja knjiga.

U suradnji s Knjižnicom Savica prikupljamo slikovnice za djecu Dječjeg vrtića "Krijesnica" u Hrvatskoj Kostajnici.

 • Darujte knjigu ili slikovnicu malenom prijatelju iz DV "Krijesnica" u Hrvatskoj Kostajnici.
 • Obilježite Međunarodni dan darivanja knjiga darujući slikovnice koje su vaša djeca prerasla.
 • Slikovnice će se prikupljati do 25. veljače.

 [više]

UČENICI 8. RAZREDA POSJETILI CISOK

Autor: Danica Barbir, 15. 2. 2019. 10:48

U četvrtak 14. veljače učenici 8. razreda posjetili su Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) u pratnji razrednika Branislava Mihajlovskog i pedagoginje Jasne Nurudinović.

CISOK je središnje mjesto za informiranje i savjetovanje vezano za profesionalno usmjeravanje, a svrha mu je pružiti pomoć i podršku u planiranju školovanja, razvoja vještina za učinkovito donošenje odluka o karijeri te olakšati proces donošenja odluka vezanih za karijeru i pristup informacijama o tržištu rada i obrazovanju.

 [više]

VALENTINOVO U OŠ TRNJANSKA

Autor: Danica Barbir, 15. 2. 2019. 10:42

I ove godine u našoj školi obilježilo se Valentinovo - Dan zaljubljenih.

U ljubavnom sandučiću, koji je bio pun ljubavnih i prijateljskih pisama i porukica, ove godine se našla i jedna ruža. heart mail 

 [više]

100. DAN ŠKOLE

Autor: Danica Barbir, 15. 2. 2019. 10:18

Stoti dan škole obilježava se tradicionalno u veljači u brojnim europskim zemljama. Ove godine obilježili smo ga 14. veljače na Valentinovo.

Cilj ovog projekta je okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni na nacionalnoj/lokalnoj razini kroz odabrane sadržaje obilježiti ovaj dan u školi.

Dan je isplaniran na način da učenici kroz vođene aktivnosti ostvaruju odgojno-obrazovne ciljeve i ishode u skladu s planom i programom, razvijaju temeljne kompetencije te samostalnim i timskim radom razvijaju socijalne i građanske vještine, znanja i stavove na osobnoj i društvenoj razini.

Dan je zamišljen kao dan bez školskih udžbenika te da se kroz igre i međupredmetne aktivnosti provlači brojka 100. Naši učenici razredne nastave su tako pisali priče od 100 rečenica, rješavali 100 različitih matematičkih zadataka, odvježbali 100 vježbica, izrezivali 100 srca te od njih oblikovali brojku 100…

 [više]

ČAROLIJE U KEMIJI

Autor: Danica Barbir, 12. 2. 2019. 10:16

U petak, 8.2.2019., učenici 3. razreda sa svojim učiteljicama, posjetili su Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i gledali  predstavu Čarolije u kemiji - prezentaciju kemijskih pokusa za djecu predškolskog uzrasta te za djecu nižih razreda osnovne škole

Predstava Čarolije u kemiji namijenjena je učenicima nižih razreda osnovnih škola sa svrhom popularizacije kemije i prirodoslovlja općenito. Do sada je predstava izvedena dvadeset i četiri puta, a ukupno ju je pogledalo više od 3200 djece. Predstavom Čarolije u kemiji učenicima se nastoji kemiju prikazati kao zabavnu znanstvenu disciplinu, prijelaz iz svijeta mašte i nemogućeg prema spoznaji da se i naizgled neobjašnjive pojave mogu razumjeti i predvidjeti. Predstavu izvode nastavnici, asistenti i studenti Kemijskog odsjeka.

 [više]

GLOBAL SCHOOL PLAY DAY 2019 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danica Barbir, 7. 2. 2019. 10:33

Učenici razredne nastave obilježili su Svjetski dan igre u školi 6, veljače 2019.

Umjesto knjiga, u školu su donijeli svoje omiljene društvene igre. Zanimljivost u obilježavanju ovog dana je ta što učitelj ne organizira sat odnosno dan za svoje učenike, ne govori im kako se igra igračkama odnosno koja su pravila društvenih igara. Učenici su sami odlučivali što će, kada, koliko i s kime će se igrati, razvijajući suradnju, prijateljstvo i toleranciju.

Obilježavanje ovog dana provodi se kako bi djeca bar na jedan dan pobjegla od zurenja u ekrane i umjesto toga bila u interakciji s vršnjacima te se na taj način zabavila.

 [više]

DAN SIGURNIJEG INTERNETA

Autor: Danica Barbir, 6. 2. 2019. 09:41

Povodom Dana sigurnijeg interneta (5. veljače) knjižničarka Danica i psihologinja Antonela održale su radionice u 5. i 7. razredu.

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan sigurnijeg interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. 

Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta bila je „Zajedno za bolji internet.“

 [više]

ČITAMO MI, U OBITELJI SVI

Autor: Danica Barbir, 6. 2. 2019. 09:13

Nacionalni projekt poticanja (obiteljskog) čitanja Hrvatske mreže školskih knjižničara.

Projekt će se provoditi i ove godine među učenicima 3. razreda i njihovim roditeljima tijekom drugog polugodišta (od siječnja do lipnja). Ako ne završimo u ovoj školskoj godini, nastavit ćemo u sljedećoj. 

Knjižnični ruksak sa 7 knjiga putovat će od jednog do drugog učenika, koji će ga nositi doma na pet dana, gdje će čitajući u krugu obitelji stjecati naviku čitanja i osjećaj uživanja u čitanju zajedno s roditeljima. Ovim projektom se pridonosi razvoju čitalačkih sposobnosti učenika.

Svakog petka, prema dogovoru u razredu, odabrat će se učenik koji će nositi knjižničnu naprtnjaču kući. U srijedu će učenik vraćati naprtnjaču u školu te će imati priliku da u  15 minuta prepriča lijepe doživljaje čitanja u obitelji te da pročita svoje dojmove iz knjige dojmova.

Nakon završetka projekta knjige se stavljaju na police knjižnice na korištenje svim ostalim članovima.

 [više]

OPĆINSKA RAZINA SMOTRE LIDRANO U OŠ TRNJANSKA

Autor: Danica Barbir, 1. 2. 2019. 15:55

 

Lidrano 2019. za općinu Trnje održano je danas u našoj školi.

Uživali smo u izvedbama naših dragih učenika, a stručna povjerenstva izabrala su najbolje literarne, novinarske i dramsko-scenske izraze koji se predlažu za županijsku razinu.

Čestitamo od srca svim učenicima i voditeljima koji idu dalje, kao i svima koji su sudjelovali!

Povjerenstvo za literarni izraz odlučilo je poslati na županijsku razinu sljedeće radove:

 • susjed 25115, 7. razred, Crtica iz mog susjedstva
 • pjesma 11223, 4. razred, Zima
 • ajvar 20055, 4. razred, Lista papira

 

Povjerenstvo za samostalne novinarske radove odlučilo je poslati na županijsku razinu sljedeće radove:

 • ​vitez 99999, 8. razred, Bajka o tulipanima
 • anne 17119, 8. razred, Osvrt na Dnevnik Anne Frank
 • igra 12354, 5. razred, Adventska bajka

 

Povjerenstvo za dramsko-scenski izraz odlučilo je poslati na županijsku razinu sljedeće dramsko-scenske nastupe: 

Kategorija pojedinačnih nastupa:

 • Judita Galošić, učenica 3. r. Osnovna škola Grigora Vitera

Aleksandra Kulari: Pisana jesen

Voditeljica: Dubravka Kosier Čakarun

 

 • Nina Hrubi, učenica 8. r. Osnovna škola Trnjanska

Dobriša Cesarić: Breze na ulici 

Voditeljica: Vesna Dobrinić

 

Kategorija skupnih nastupa:

 • učenici 4. i 6. r. OŠ Jure Kaštelana

Crtica iz života Sv. Franje: Savršeno veselje

Voditeljica: Snježana Pandžić

 

 • učenici 6. i 8. razreda OŠ Trnjanska

Lea Sučić: Ravno u mozak @škola bez života 

Voditeljica: Vesna Dobrinić

 [više]

Radionica za učenike 5.razreda - USVAJANJE VJEŠTINA PREPOZNAVANJA I IZRAŽAVANJA EMOCIJA

Autor: Antonela Galista, 25. 1. 2019. 12:10

U sklopu preventivnog projekta ''Benjamin'' s osnovnim ciljem prevencije ovisnosti o računalima i internetu, održana je radionica usvajanja vještina prepoznavanja i izražavanja emocija. Prepoznavanje, razumijevanje emocija i razgovor o njima preduvjet su zdravog emocionalnog razvoja djeteta. Izuzetno je važno znati usmjeriti emocionalni razvoj prema poželjnom i prihvatljivom ponašanju koje se odnosi na poznavanje sebe, svojih emocija i osobina, kao i poznavanje drugih. Učenici petog razreda u prvoj aktivnosti su zapetljali svoje ruke kako bismo shvatili da za sve postoji rješenje i da se uz trud možemo oduprijeti izazovima. Komentirali smo različite svakodnevne situacije i kakvi se osjećaji javljaju u takvim trenucima. Na sljedećim radionicama bavit ćemo se izražavanjem emocija čemu se jako veselimo :)

 

 

 [više]

RADIONICE ROBOTIKE U KNJIŽNICI SAVICA

Autor: Danica Barbir, 22. 1. 2019. 10:11

U suradnji naše školske knjižnice s Knjižnicom Savica, nekoliko učenika 7. razreda pohađalo je radionice robotike koje je vodio knjižničar Damir Freškur, koji je bio na nekoliko robotičkih edukacija.

Program se sastojao od tri radionice na kojima su naši učenici naučili kako se sklapa robot, upoznali se s osnovnim naredbama za kretanje, upotrebu senzora i upotrebu složenih naredaba.

Polaznici radionica su uz pomoć Lego Mindstorms robota za kodiranje ostvarili svoje prve korake u programiranju i robotici te stekli interes za područja poput matematike, tehnologije, inženjerstva i prirodoslovlja (područje STEM; engl. Science, Technology, Engineering and Mathematics).

 [više]

LIKOVNI NATJEČAJ "ŽIVOT UZ RIJEKU SAVU" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danica Barbir, 21. 1. 2019. 08:14

OŠ Trnjanska, koja se nalazi neposredno uz rijeku Savu, uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, provodi likovni natječaj na Život uz rijeku Savu, s ciljem poticanja kritičkog i stvaralačkog izražavanja djece, učenika od I. do IV. razreda osnovnih škola te podizanja svijesti o važnosti rijeke Save.

Natječaj je ove godine prešao granice Republike Hrvatske i ide kao međunarodni, od izvora do ušća rijeke Save. 

U privitku možete pronaći prijavnicu za natječaj i uvjete natječaja.

 [više]

UČENICI 1. – 4. RAZREDA GLEDALI SU PREDSTAVU „ORAŠAR“ U KAZALIŠTU TREŠNJA

Autor: Danica Barbir, 21. 12. 2018. 13:30

Zadnji dan 1. polugodišta učenici 1. - 4. razreda proveli su u Kazalištu Trešnja na predstavi Orašar – nova dramsku predstava za djecu, redatelja Paola Tišljarića i dramaturginje Lade Kaštelan, napravljenu na prema bajci Orašar i mišji kralj njemačkog pisca Ernsta Theodora Amadeusa Hoffmana.

 

 [više]

NOVE KNJIGE U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI - PROJEKT: JEDAN RAZRED-JEDNA KNJIGA

Autor: Danica Barbir, 18. 12. 2018. 11:27

Knjige nabavljene sredstvima prikupljenima u akciji "Jedan razred - jedna knjiga" su obrađene i uvrštene u fond školske knjižnice. Učenici su dobrovoljno po razredima skupljali priloge, a knjižničarka je, prema njihovim željama, kupila knjige na Interliberu.

Kupljeno je 46 knjiga.

Zahvaljujemo se svima na sudjelovanju, a učenike pozivamo na čitanje novih knjiga.

 [više]

HUMANITARNA AKCIJA - DONIRAJ I TI 😊 NAMJENJENA KORISNICIMA TC IVANOVAC

Autor: Antonela Galista, 17. 12. 2018. 12:00

Kroz preventivni projekt Benjamin (u suradnji sa humanitarnom organizacijom Susret) kojeg provodimo u 5. i 6. razredima, učenici 6. razreda su kroz kreativnu radionicu u četvrtak pripremali humanitarnu akciju -DONIRAJ I TI 😊 namjenjenu korisnicima u TC Ivanovac.


Blagdanski ukrašenom kutijom koju su ispunili darovima te božićnim čestikama s motivirajućim porukama, "mali" će razveseliti "velike" i podržati ih u njihovoj borbi s ovisnošću 😇

Zahvaljujemo svim roditeljima, djedovima i bakama koji su podržali akciju svojim donacijama. 
 

 [više]

OBILJEŽILI SMO ŠKOLSKI MEDNI DAN

Autor: Danica Barbir, 13. 12. 2018. 09:30

U petak, 7. prosinca 2018. godine na Dan Svetog Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, u prvim razredima osnovnih škola širom Hrvatske po prvi se put obilježio Školski medni dan.

U zajedničkom projektu Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva obrazovanja, Hrvatske poljoprivredne agencije i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u suradnji s pčelarskim udrugama iz čitave Hrvatske s ciljem promocije hrvatskih pčelinjaka, povećanja unosa meda u prehrani djece, podizanja razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima meda i edukaciji učenika prvih razreda osnovnih škola o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i bioraznolikost na našoj planeti.

Naši prvašići puno su toga naučili o medu, njegovom nastajanju i važnosti. Svaki učenik je za poklon dobio slikovnicu i staklenku meda.

 [više]

VEČER MATEMATIKE 2018.

Autor: Danica Barbir, 11. 12. 2018. 09:46

Naša škola je i ove godine u četvrtak 6. 12. obilježila Večer matematike. U projektu su sudjelovali učenici svih razreda.

To je projekt koji se održava u cijeloj Hrvatskoj pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva.

Zahvaljujemo svim učenicima, roditeljima, braći i sestrama koji su nam se pridružili i odvojili vrijeme za druženje i igranje matematičkih igara i mozgalica. 

 [više]

PRIREDBA POVODOM BLAGDANA SV. NIKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danica Barbir, 11. 12. 2018. 10:20

U četvrtak 6.12. u našoj školskoj dvoranu održala se priredba povodom blagdana Sv. Nikole. Priredbu su priredili učenici i učiteljice razredne nastave. Naši posebni gosti, mali prijatelji dječjeg vrtića Iskrica, uveselili su nas svojom nastupnom točkom i još jednom im zahvaljujemo na predivnom poklonu koji krasi naš školski pano.

Pjesmama, plesom, igrokazima i recitacijama dozvali smo i samog Svetog Nikolu koji je svima podijelio darove.

 [više]

UČENICI PREDMETNE NASTAVE GLEDALI SU ANIMIRANI FILM "RALPH RUŠI INTERNET"

Autor: Danica Barbir, 3. 12. 2018. 09:45

U petak 30. 11. 2018. učenici predmetne nastave u pratnji učitelja i knjižničarke imali su u CineStaru u Avenue Mall-u organiziranu projekciju Ralph ruši internet, nastavka animiranog filma iz 2013. godine koji je osvojio Oscara.

 

 [više]

UČENICI RAZREDNE NASTAVE GLEDALI SU PREDSTAVU "MRAK ČUDAK"

Autor: Danica Barbir, 3. 12. 2018. 10:03

U četvrtak 29. 11. učenici razredne nastave gledali su edukativno-zabavnu predstavu Mrak Čudak u produkciji umjetničke organizacije Točke na i koja je gostovala u našoj školi.

Kroz interaktivnu igru sjena, mraka i svijetla nastoji se djeci približiti rijetko viđeni medij u kazalištu te ih upoznati s teatrom sjena i svu čaroliju koje ono donosi.

Mrak Čudak je dinamična, lako prenosiva i tehnički prilagodljiva predstava s četiri glumca edukativno zabavnog karaktera u kojoj se izmjenjuju songovi s igranim dijelovima te na taj način zadržava koncentraciju djeteta tokom cijele predstave.

Mrak Čudak  je predstava posebnog izričaja koja govori o različitosti, o traženju svog mjesta pod suncem, prihvaćanju drugačijih, pobjeđivanju straha od mraka te o tome da dobrota i ljubav uvijek pobjeđuju. Na takav način nastoji se u djeci pobuditi empatija za sva živa bića te ih upoznati s bogatstvom koje nam drugo biće može donijeti.

  

 [više]

UČENICI 1. RAZREDA POSJETILI SU KNJIŽNICU SAVICA

Autor: Danica Barbir, 28. 11. 2018. 10:13

U petak 23. 11. učenici 1. razreda, sa svojom učiteljicama i knjižničarkom, posjetili su Knjižnicu Savica.

Na zanimljivoj radionici upoznali su se s knjižnicom i pravilima ponašanja u knjižnici, slušali su priču Cmoljac zna! : gdje stanuje knjižnica nakon čega su imali likovnu radionicu.

 [više]

AZIL DUMOVEC - PREDAVANJE O DIVLJIM ŽIVOTINJAMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danica Barbir, 28. 11. 2018. 09:56

Kao znak zahvalnosti za donacije koje su prikupili naši učenici 4.a razreda, Azil Dumovec - sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba, održao je 4.a i 4.b razredu predavanje i upoznao ih s divljim životinjama na zagrebačkom području. Učenici su naučili kako se prema njima ponašati i kako im pomoći kada su u nevolji. 

 [više]

DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danica Barbir, 19. 11. 2018. 10:18

I ove školske godine  obilježili smo Dan sjećanja na Vukovar. 

Panoi u hodnicima škole i razredima puni su radova naših učenika o ovom herojskom gradu i njegovoj važnosti. Skupina učenika s vjeroučiteljem zapalila je lampione u Vukovarskoj ulici, a učenici 5. razreda sudjelovali su u emisiji Dan sjećanja na žrtve Vukovara Radio Sljemena koju možete poslušati na linku 

https://radio.hrt.hr/radio-sljeme/aod/dan-sjecanja-na-zrtve-vukovara/277315/?fbclid=IwAR38fhzYA1sr5AjU52Xjq5zJp8RjtA_LLpxmiVEK4FKyOb2PEQ1CKOlXxX4  

 [više]

POSJET ISLAMSKOM CENTRU UČENIKA PETOG RAZREDA

Autor: Antonela Galista, 26. 11. 2018. 10:48

U četvrtak 15. studenoga 2018. učenici 5. razreda posjetili su Islamski centar u Zagrebu.

Pri samom ulasku u islamsku zajednicu zamolili su nas da se prije ulaska u džamiju izujemo te da ženske osobe pokriju glavu. Poštivajući običaje, navike i kulturu naših domaćina, učenici su lakše shvatili i promišljali o vrijednosti različitosti u našem društvu.

 [više]

ČITANJE BAJKI I PRIČA UZ SVIJEĆE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danica Barbir, 13. 11. 2018. 10:02

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, a u svrhu poticanje čitanja, razvoja čitalačkih kompetencija te razvijanje interesa za knjigu i čitanje, u ponedjeljak 12. 11. od 19 do 20h, organizirali smo za naše učenike razredne nastave Čitanje bajki i priča uz svijeće.

Knjižničarka Danica Barbir Masar pročitala je bajku Tri praščića i prehlađeni vuk , a učiteljica Nikolina Rađa Nisi ružno,pače! - poznate priče, ali ovaj put ispričane na malo drugačiji način. Nakon slušanja djeca su sudjelovala u interpretaciji djela i iskazali svoje mišljenje o bajkama.

Također, pod svijetlima svijeća mogli smo vidjeti i Snjeguljicu, Trnoružica, Tintilinića, Mačka u čizmama, vile i vještice… i razne druge omiljene likove iz bajki u koje su se maskirali naši učenici.

 

 [više]

UČENICI 6. RAZREDA POSJETILI SU IZLOŽBU "HRVATSKA GLAGOLJICA" U NSK

Autor: Danica Barbir, 12. 11. 2018. 10:23

Povodom obilježavanje Europske godine kulturne baštine i Mjeseca hrvatske knjige, u  petak 9.11.2018. učenici 6. razreda naše škole, u pratnji prof. hrvatskog jezika Vesne Dobrinić i knjižničarke Danice Barbir Masar, posjetili su izložbu "Hrvatska glagoljica", pod sloganom Slovimo glagoljicom, koju je organizirala Nacionalna i sveučilišna knjižnica.

Izložba prikazuje glagoljicu kroz prizmu njezina povijesnog razvoja, tipografije, kulturološkoga utjecaja i suvremene primjene, što je bilo veoma zanimljivo našim učenicima.

 [više]

OBAVIJEST - 2.11. NENASTAVNI DAN

Autor: Danica Barbir, 1. 11. 2018. 11:17

Prema Godišnjem planu i programu 2018./2019., petak 2.11.2018. je nenastavni dan.Nastava za sve učenike je u ponedjeljak.  [više]

NA PUTU DO SIGURNOSTI - RADIONICA O VAŽNOSTI PONAŠANJA I SIGURNOSTI U PROMETU

Autor: Antonela Galista, 26. 10. 2018. 10:44

Nakon uspješne implementacije u zemljama Europske unije, 26. 10. 2018. učenici 1. razreda naše  škole imali su priliku sudjelovati u pilot-projektu pod nazivom Na putu do sigurnosti, kreiranim od agencije Smart Point Adria pod pokroviteljstvom Total Hrvatska d.o.o.

Radionica za cilj ima podizanje svjesnosti djece o važnosti ponašanja i sigurnosti u prometu. 

 [više]

23. i 24. 10.2018. - POSJET UČENIKA 8. RAZREDA VUKOVARU

Autor: Danica Barbir, 25. 10. 2018. 10:09

Učenici 8. razreda naše škole, u pratnji profesora povijesti Marina Marka Marendića i razrednika Branislava Mihajlovskog, 23. i 24.10.2018. posjetili su Vukovar u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“. 

Cilj projekta jest učenike osmih razreda kroz dvodnevne posjete Vukovaru učiti o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar.

Tijekom dvodnevne terenske nastave učenici su posjetili:

 • Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar gdje su slušali predavanja Domovinski rat i Bitka za Vukovar
 • Memorijalne lokacije na širem području grada Vukovara:
  • Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti
  • Kukuruzni put – Put spasa
  • Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica
  • izložbeni prostor Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar
  • Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata
  • Spomen dom i masovnu grobnicu na Ovčari
  • Velepromet i Borovo Commerce
  • samostan i crkvu sv. Filipa i Jakova.

 

 [više]

SUSRET S KNJIŽEVNICOM NADOM MIHALJEVIĆ U BIBLIOBUSU

Autor: Danica Barbir, 24. 10. 2018. 11:25

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, 22. 10. 2018., na Međunarodni dan školskih knjižnica, učenike 4.a i 4.b razreda svojim posjetom razveselio je Bibliobus, pokretna knjižnica na kotačima. Osim što su naši učenici imali prilike vidjeti kako izgleda Bibliobus, koji su nam predstavile knjižničarke Tamara i Ana, i razgledati njegov knjižnični fond, u bibliobusu ih je dočekalo iznenađenje – susret s književnicom za djecu i knjižničarkom Nadom Mihaljević koja im je predstavila svoje romane Gospodar šećera, Junaci prašnjavog tornja, Zmajev zagrljaj, a najviše riječi bilo je o romanu Anđeo plišanih igračaka za koji je 2014. dobila književnu nagradu "Grigor Vitez".

Maštoviti svijet njezinih pustolovnih romana oduševio je naše četvrtaše koji su aktivno sudjelovali u susretu i kroz postavljena pitanja saznala razne pojedinosti iz Nadinog života i njezinih romana.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA - DAN KRUHA

Autor: Danica Barbir, 16. 10. 2018. 13:45

Svečanost obilježavanja Dana kruha održat će se u petak, 19. 10. 2018. u 10:00 u prizemlju naše škole za učenike 1. - 4. razreda.

Tom prilikom, nakon kratke priredbe, župnik župe Krista Kralja velečasni Ivan Filipčić blagoslovit će kruh i krušne proizvode.

Za učenike koji ne sudjeluju u ovoj svečanosti osigurat će se zamjenske aktivnosti od strane stručnih suradnika.

 [više]

JEDAN RAZRED - JEDNA KNJIGA

Autor: Danica Barbir, 15. 10. 2018. 11:03

Poštovani roditelji i učenici,

počeo je Mjesec hrvatske knjige 2018. (15. listopada – 15. studenoga)  i bliži se vrijeme Interlibera (13. - 18. 11.). Kako ne bi bili samo promatrači, već i aktivni sudionici, odlučili smo i ove godine provesti projekt Jedan razred - jedna knjiga, s obzirom da učenici često kasne s vraćanjem knjiga u školsku knjižnicu, a mi zakasninu, kojom bi mogli kupiti nove knjige, ne naplaćujemo.

Prikupljanje novca nije obavezno. Učenici daju koliko mogu i žele, od 1 kune nadalje, svojoj učiteljici ili razrednici/razredniku, najkasnije do 5. 11. 2018.

Moto projekta je Koliko se novaca sakupi, toliko se knjiga kupi!

Glavni obrazovni cilj ovog projekta je poticanje čitanja i razvoj čitalačkih kompetencija te razvijanje interesa za knjigu i čitanje. Ovim projektom se dijelom provodi i građanski odgoj budući da se učenika potiče na aktivno sudjelovanje i dobrovoljnu podjelu vlastitoga džeparca u korist nabave knjiga za školsku knjižnicu. Time se razvijaju vještine odgovornog upravljanja novcem. Učenici će na satu razrednika sami odabrati knjige koje žele kupiti. Knjige će nakon toga biti obrađene i unesene u knjižnični sustav.

Unaprijed se zahvaljujemo na Vašem sudjelovanju!

 

 [više]

PREVENTIVNI PROGRAM "BENJAMIN"

Autor: Danica Barbir, 11. 10. 2018. 12:38

U Kurikulum naše škole ove je godine uključen još jedan hvalevrijedan i zanimljiv projekt. Riječ je o preventivnom projektu program ''Benjamin'' s osnovnim ciljem prevencije ovisnosti o računalima i internetu.

Projekt se provodi u suradnji sa humanitarnom organizacijom „Zajednica Susret" u trajanju od listopada 2018. do svibnja 2019. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U petak 5.10. učenici petog razreda imali su prvu radionicu na kojoj su usvajali vještine pozitivnog vrednovanja sebe i drugih te samopredstavljanja i javnog nastupa. Ove vještine važne su za svakodnevni život kao i za buduće školovanje kako bi se učenici mogli i znali predstaviti u što boljem, ali realnom svijetlu. Također, istraživanja su pokazala da različiti programi kojima se nastoje poboljšati socijalne i emocionalne vještine djece doprinose rješavanju problematičnog ponašanja, ali i boljem školskom uspjehu i uspjehu u životu općenito. Učenici su se na radionici međusobno malo bolje upoznali i vježbali predstavljanje pred drugima.

Veselimo se sljedećim radionicama 

(tekst i fotografije: psihologinja Antonela Galista) 

 [više]

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE RUSKOG JEZIKA I KULTURE

Autor: Danica Barbir, 10. 10. 2018. 09:18

Nastava ruskog jezika i kulture kao izvanškolska aktivnost počinje u srijedu, 10. 10. 2018.

Nastava će voditi profesorica Iva Matijević, a  održavat će se svake srijede u terminu od 17:30 - 18:30.

                             

 

 

 
 [više]

UČENICI RAZREDNE NASTAVE NA PREDSTAVI „BLISTAV OSMIJEH ZA NAJMLAĐE“

Autor: Danica Barbir, 10. 10. 2018. 08:22

U sklopu projekta Blistav osmijeh učenici 1.,2.,4.a i 4.b razreda naše škole sudjelovali su  u edukativnoj predstavi Blistav osmijeh za najmlađe koja se održala  25. rujna 2018. u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.

Blistav osmijeh je društveno-odgovoran projekt utemeljen 2017. godine koji se prati na web i print platformama Večernjeg lista.

Edukativnom predstavom i zabavnim programom cilj je djeci u dobi od 6 do 11 godina približiti važnost održavanja oralne higijene te ih potaknuti na redovito pranje zubi i odlazak stomatologu.

 

 [više]

PUTEVIMA PRIJATELJSTVA - preventivna radionica

Autor: Danica Barbir, 9. 10. 2018. 10:25

U petak 21. 9. i četvrtak 4. 10. učenici mentori 5. i 6. razreda prisustvovali su radionici udruge ''Ti si OK'' na kojoj su učili igrati igru Putevi prijateljstva.

Ova edukativna igra, namijenjena prevenciji nasilja, potiče učenike na razvijanje dobrih odnosa s vršnjacima, izbjegavanje nasilnih oblika ponašanja i usmjerava ih na primjereno i nenasilno ponašanje. Kroz igru djeca prepoznaju razliku između nasilnih (udaranje, ruganje, ogovaranje…) i nenasilnih (igranje, razgovor, podrška…) oblika ponašanja. Svrha svake igre je doći do cilja, a u ovoj igri djeca do cilja i pobjede mogu doći samo ako izgrade put od neprimjerenog ponašanja u primjereno ponašanje. Nakon edukacije (učenja pravila i svrhe igre) učenici mentori su osposobljeni za igranje igre i tako postaju voditelji preventivnog programa u svom razredu.

Učenici su uživali u igri i vesele se objašnjavanju igre ostalim učenicima iz svog razreda.

(tekst i fotografije: psihologinja Antonela Galista) 

 [više]

SRETAN DAN UČITELJA

Autor: Danica Barbir, 5. 10. 2018. 18:51

Ravnateljica i učitelji OŠ Trnjanska zahvaljuju Vijeću roditelja na čestitkama i lijepoj gesti za Dan učitelja.

 [više]

UČENICI PREDMETNE NASTAVE NA MEĐUNARODNOJ IZLOŽBI MODELA OD LEGO KOCKICA 'INVAZIJA GIGANATA'

Autor: Danica Barbir, 3. 10. 2018. 11:17

Učenici predmetne nastave, u pratnji svojih razrednika, posjetili su u petak 28. 9. 2018. Međunarodnu izložbu modela od lego kockica Invazija Giganata.

Izložba od 7 milijuna LEGO kockica, podijeljena na dvanaest tematskih područja, organizirana je na Zagrebačkom velesajmu. Učenici su imali priliku pogledati Batmobile od 900.000 kockica, Titanic od 500.000 elemenata i dug 11 metara, nevjerojatnu Star Wars zonu, aleju sportskih zvijezda u mjerilu 1:1, Zonu bajki, Human Body – neobičnu lekciju biologije, zonu robota, arhitekture, mozaika i edukacije te fun park – zonu za igranje s kockama te preko 100 velikih maketa.

 [više]

19. SVJETSKI DAN ŠKOLSKOG MLIJEKA

Autor: Danica Barbir, 3. 10. 2018. 11:13

Ovogodišnji 19. Svjetski dan školskog mlijeka obilježen je 26.9.2018. na Bundeku uz pjesmu, ples, igru i recitacije djece vrtićke i osnovnoškolske dobi, koja su tako objasnila zašto je važno piti mlijeko.

Manifestaciji su prisustvovali učenici 1. i 2. razreda OŠ Trnjanska.

 [više]

UČENICI 3. RAZREDA U ŠKOLI U PRIRODI NA SLJEMENU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danica Barbir, 1. 10. 2018. 11:14

Od 24. 9. do 28. 9. učenici 3. razreda, zajedno sa svojim učiteljicama, boravili su u Domu Crvenog križa na Sljemenu u školi u prirodi.

Na radionicama:

 • Hrvatska gorska služba spašavanja
 • Policajac – sigurnost u prometu
 • Spasilac - sigurnost na vodi
 • Doktorica - zaštita zdravlja
 • Poplave i potresi – DUZS

naučili su puno novoga i zanimljivoga.

Posjetili su Rudnik Zrinski i Kapelicu Majke Božje Sljemenske, a prošetali su se i do TV tornja i Činovničke livade.

 [više]

OBAVIJEST ZA RUSKI JEZIK ZA UČENIKE 4., 5. I 6. RAZREDA

Autor: Danica Barbir, 7. 9. 2018. 11:23

U sklopu suradnje s Udrugom za ruski jezik i kulturu, u OŠ Trnjanska održavat će se besplatna nastava ruskog jezika i kulture kao izvanškolska aktivnost.

Nastava je namijenjena učenicima 4., 5. i 6. razreda, a održavat će se jednom tjedno (od 1. 10. 2018.).  Nastavni sat će trajati 60 minuta.

Udruga ima za osnovni cilj njegovanje, promicanje i popularizaciju ruskog jezika i kulture u Republici Hrvatskoj, a kao sekundarni cilj promicanje hrvatskog jezika i kulture na ruskom jeziku. Izvodi (uz pismenu preporuku Ministarstva znanosti, obrazovanja te Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport) besplatnu nastavu ruskog jezika i kulture (kao izvannastavnu aktivnosti) u zagrebačkim osnovnim i srednjim školama. 

 [više]

POČETAK NOVE NASTAVNE GODINE 2018./2019.

Autor: Danica Barbir, 27. 8. 2018. 10:31

Bliži se kraj ljetnog odmora i učenici se ponovno vraćaju u školske klupe 3. rujna 2018. godine.

Za učenike 2. - 8. razreda

Učenici u školu trebaju doći u 8:00 do 10:30. Molimo učenike da ponesu svoje školske torbe kako bi mogli preuzeti udžbenike.

Učenici 1. razreda sa svojim roditeljima dolaze ispred škole u 10:00 sati. Taj dan ne nose svoje školske torbe.

 [više]

DONACIJA VISOKE ŠKOLE AGORA OŠ TRNJANSKA

Autor: Danica Barbir, 24. 9. 2018. 11:04

Visoke škole tržišnih komunikacija Agora iz Zagreba donirala je OŠ Trnjanska namještaj za učionicu informatike i skulpturu Letterman (1989.) Ratka Petrića, hrvatskog akademskog kipara i profesora, koju je 21. 9. 2018.  dekan Sava Bogdanović predstavio učenicima i djelatnicima naše škole.

Zahvaljujemo Visokoj školi Agora na velikodušnoj donaciji i skulpturi koja krasi naše školsko dvorište.

 [više]

POČETAK NOVE NASTAVNE GODINE 2018./2019.

Autor: Danica Barbir, 10. 9. 2018. 08:11

U ponedjeljak 3. 9. 2018. naši učenici vratili su se u svoje školske klupe.

Prvi nastavni dan za 23 učenika prvog razreda započeo je priredbom koju su za njih pripremili učenici 1. - 5. razreda.

Polazak u školu važan je događaj u životu pa našim prvašićima, kao i ostalim učenicima, želimo mnogo veselja, znanja i igre u ovoj nastavnoj godini!

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 11. 2016.

Ukupno: 86736
Ovaj mjesec: 605
Ovaj tjedan: 144
Danas: 24
Anketa
Uz Savu najviše volim...
Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
CMS za škole logo
Osnovna škola Trnjanska Zagreb / Trnjanska cesta 99, HR-10000 Zagreb / os-trnjanska-zg.skole.hr / ured@os-trnjanska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju